Vuurwerk. Traditie of overlast?

Vuurwerk. Traditie of overlast?

Ieder jaar laait de discussie rondvuurwerk weer op. Een traditie om in ere te houden of een gevaarlijke en vervuilende hobby die verboden moet worden? Donderdag 21 novemberstaat de Publieksacademie voor de Rechtspraak in het teken van het vuurwerkverbod.

In veel gemeenten heerst verwarring over waar je welvuurwerk mag afsteken en waar niet. Karin Hofman, stafjurist bij de afdeling Bestuursrecht bij de Rechtbank Noord-Nederland, zal de mogelijkheden bespreken die gemeenten hebben om vuurwerkvrijzones in te stellen, of om vuurwerk in de gehele gemeente te verbieden. Daarnaast gaat ze in op de maatregelen die eenburgemeester kan nemen ten aanzien van individuen.
Karin Broere, officier van justitie bij het Functioneel Parketvan het Openbaar Ministerie, gaat het hebben over deillegaliteit van vuurwerk. Bijvoorbeeld in Europa, en hoe de Europese wetgeving geregeld is. Ook gaat ze in op het project Oorwurm, waarbij de handel in illegaal vuurwerk het hele jaar door digitaal opgespoord kan worden.

Informatie
Schrijf je in voor de Publieksacademie voor de Rechtspraak op 21 november.
Let op: er is beperkt plek. Op = Op.

WAAR EN WANNEER
Donderdag 21 november 2019 19.00 UUR
RUG Academiegebouw
Broerstraat 5 | Groningen

  • Aantrekkelijke kortingen
  • VIP-arrangementen
  • Leuke winacties
  • Speciale lezersreizen