TBS

TBS - Hoe werkt dat nou precies?

Onderzoek laat zien dat behandelde tbs-patiënten veel minder vaak opnieuw de fout in gaan dan daders die alleen een celstraf hebben uitgezeten. In de media lezen we echter vooral berichten over ontsnapte tbs-patiënten en tbs-patiënten met verlof die alsnog een misdaad begaan. Hoe zit dat nou precies? Wanneer krijgt iemand TBS opgelegd? Deze en meer vragen staan centraal tijdens de Publieksacademie voor de Rechtspraak op 26 februari in het RUG Academiegebouw.

Michiel van der Wolf, universitair hoofddocent strafrecht bij de Rijksuniversiteit Groningen en hoogleraar forensische psychiatrie bij de Universiteit Leiden, zal ingaan op de maatschappelijke en gedragskundige kant van TBS: wat houdt het in, hoe werkt het wel, wanneer werkt het niet en ook: hoe leeft TBS in de maatschappij?

Marcel Wolters is strafrechter bij de Rechtbank Noord-Nederland en heeft vaak zaken behandeld waarbij TBS werd opgelegd. Ook spreekt hij regelmatig een oordeel uit in zogenaamde TBS verlengingszaken. Hij is daarnaast voorzitter van de Commissie van Toezicht van de Dr. S. Van Mesdag kliniek. Hij vertelt over de mogelijkheden die rechters hebben om TBS op te leggen en hoe ze tot hun oordeel komen.

INFORMATIE 
VOL! Schrijf je gratis in voor de Publieksacademie voor de rechtspraak op 26 februari.
Let op: aanmelden kan tot en met 21 februari. 

WAAR EN WANNEER? 
Woensdag 26 februari 2020 | 19:00 - 21:00 uur
RUG Academiegebouw
Broerstraat 5 | Groningen

  • Aantrekkelijke kortingen
  • VIP-arrangementen
  • Leuke winacties
  • Speciale lezersreizen