PAR lezing huisuitzetting

Lezing Je huis uit.. en dan?

Publieksacademie voor de Rechtspraak

Een huisuitzetting is een probleem waar veel aan vooraf gaat en waar verschillende redenen voor kunnen zijn. Denk aan een fikse huurachterstand door financiële problemen, het veroorzaken van overlast of de vondst van cannabis. Wat gebeurt er eigenlijk bij een huisuitzetting? Wanneer komt het zo ver? In hoeverre word je als bewoner beschermd door het recht?


Tijdens de Publieksacademie voor de Rechtspraak op woensdag 27 februari gaan hoogleraar openbare-orderecht Michel Vols en senior kantonrechter Gert-Jan Smits in op onder andere deze vragen. 

Een van de expertisegebieden van Michel Vols is huisuitzettingen. Tijdens de Publieksacademie vertelt hij over de stand van zaken in Noord-Nederland: hoe vaak komt het voor en in welke situaties. Ook gaat hij in op de rechten die je hebt als bewoner en hoe je tegen huisuitzettingen wordt beschermd door het recht in Nederland.  

Gert-Jan Smits is senior rechter handel & kanton bij de Rechtbank Noord-Nederland. Hij legt tijdens de Publieksacademie uit hoe een rechter in ontruimingszaken tot een uitspraak komt. Welke factoren tellen er mee, wat zijn de afwegingen die gemaakt moeten worden? Hij laat ook zien dat het soms om schrijnende gevallen gaat. Hou je daar rekening mee? En hoe gaat dat dan? Wat zijn bijvoorbeeld alternatieven voor een huisuitzetting?

Voor alle lezers
Dagblad van het Noorden verloot onder lezers 300 toegangsbewijzen. Kans maken op één of twee toegangsbewijzen? Vul hiervoor het formulier in op deze pagina. 

INFORMATIE

Woensdag 27 februari | Aanvang 19:00 uur | RUG Academiegebouw, Broerstraat 5 in Groningen
 

  • Aantrekkelijke kortingen
  • VIP-arrangementen
  • Leuke winacties
  • Speciale lezersreizen