Stemmen van de bevrijding omslag

Stemmen van de bevrijding

Stemmen van de bevrijding: een uniek boek met bijzondere verhalen van ooggetuigen over 75 jaar bevrijding in de stad en de provincie Groningen. Auteur: Frank von Hebel, journalist bij Dagblad van het Noorden

Exclusieve actie voor onze lezers: bestel 'Stemmen van de bevrijding' en krijg het boek gesigneerd en gratis thuisbezorgd. Exclusief voor onze lezers.

INFORMATIE
Prijs: €29,90
Hardcover, rijk geïllustreerd, 388 pagina's.
Verschijningsdatum: 11 april.
U ontvangt het boek binnen een week na de verschijningsdatum. 

BESTELLEN
Bestellen kan op twee manieren: stuur een e-mail o.v.v. NDC, met uw adresgegevens en het aantal boeken dat u wenst te ontvangen naar info@noordboek.nl of print het formulier hieronder uit en verstuur hem in gesloten envelop zonder postzegel naar Uitgeverij Noordboek, Antwoordnummer 620, 8400 VB Gorredijk. 

Bestelbon Stemmen van de bevrijding

 

Stemmen van de Bevrijding

‘Ik zou eigenlijk Aaltje heten,’ vertelt Victoria Liberta Schuur. Maar ze werd uiteindelijk niet naar haar grootmoeder vernoemd, maar naar een Canadese tank waarop de woorden ‘Victory’ en ‘Liberty’ waren geverfd. Het echtpaar Schuur uit Wagenborgen schuilde tijdens de bevrijding van Wagenborgen in de schuilkelder van psychiatrisch centrum Groot Bronswijk tezamen met bijna duizend patiënten. Terwijl de kogels en granaten door de straten vlogen, kwam er in de schuilkelder nieuw leven ter wereld.  

Het verhaal van Ria Schuur is een van de vele en bijzondere verhalen in Stemmen van de bevrijding over 75 jaar vrijheid in de stad en de provincie Groningen. Dagblad van het Noorden-journalist en auteur Frank von Hebel schrijft onder meer over de dagenlange strijd om de stad Groningen, de evacuatie van Appingedam, plunderende Canadezen en de uitputtende vrouwenmars van 116 verzetsstrijders van Westerbork naar Visvliet. Hij stuitte bij zijn zoektocht op een verbijsterend dagboek over de wekenlange zwerftocht van tientallen gezinnen in de regio Delfzijl die voor de gevechten vluchten en hij sprak met een van de nabestaanden van de slachtoffers die na de bevrijding bij een munitie-ontploffing in Spijk om het leven kwamen.

Frank von Hebel is journalist bij Dagblad van het Noorden. Eerder schreef hij Mesdag, het leven in een tbs-kliniek, Mijn Bevrijding, de slag om de stad Groningen en de thriller Graf van Klei.

 

  • Aantrekkelijke kortingen
  • VIP-arrangementen
  • Leuke winacties
  • Speciale lezersreizen